Elpejse – hyggen ingen kan slå

I de triste vintermåneder er der intet som at tænde op i pejsen. Desværre er dette også ofte forbundet med besvær og derfor får man det sjældent gjort.

Heldigvis er der mulighed for at købe en elpejs i stedet. Med en elpejs kan du blot sætte pejsen til stikkontakten, tænde og have hyggelig pejseflammer.

Det er naturligvis ikke så naturtro som en rigtig pejs – men her kommer du et stykke ad vejen uden alt besværet, og så er det måske ikke så tosset endda.

Budgettet bestemmer kvaliteten

Elpejse kan fås i mange prisklasser. De fås fra helt billige modeller som koster et par tusinde kroner og op til 20.000 kr. eller mere.

De absolut flotteste typer elpejse der kan fås er de såkaldte Opti-myst pejse som har en meget realistisk 3d effekt og som fordamper vand. Separat artikel om disse.

Men de klassiske elpejse fungerer på den måde at man har en bagvæg i pejsen som lyses op med elektrisk lys der står og skifter effekt. Dermed fås et langt stykke hen ad vejen hygge effekten ved pejsen.

Mange modeller har også små kunstige træstykker liggende for at give en mere realistisk effekt.

Om man så vil have pejsen til at stå på gulvet i såkaldte Gulvmodeller eller om man hellere vil have dem til at hænge på væggen, ja så findes der modeller til de flestes behov.

Langt de fleste elpejse er dog gulvpejse og kan fås fritstående eller som store flotte omrammede møbler.

Ild med et klik i elpejsen

De fleste elpejse leveres med fjernbetjening og det betyder at du med et enkelt klik kan få ild i pejsen og med et andet klik kan slukke for det igen:-) Det er ikke så tosset.

Hvis du behøver varme i hjemmet også er der mere godt nyt – for mange elpejse kan også leveres med en varmeblæser, så man også får varme i hjemmet mens pejsen kører. Dog skal man være opmærksom på at det er forholdsvis dyrt at varme op med elblæser, men på den ekstra kolde vinterdag er det måske de ekstra omkostninger værd ikke at sidde og fryse så meget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *